demeyere1908, alapításának éve óta a belgiumi Demeyere gyár világszerte a professzionális rozsdamentes konyhai eszközök egyik legelismertebb készítőjévé vált. Az egyetlen márka a világon, mely a gyártásnál alkalmazott technológiát a különböző eszközök különböző, egyedi főzési és sütési funkcióihoz igazította. Az elmúlt években az elsők között fejlesztett az indukciós főzőlapokhoz termékeket, így jelenleg az egyik legjobb választás e készülékekhez is.


TÖRTÉNET


A Demeyere céget 1908-ban alapították a belgiumi Herentalsban, közel Antwerpenhez. Generációk óta a cég folyamatosan fejlesztette rozsdamentes acélból készült termékeit, melyek kínálata egyre szélesebb lett megfelelve a felhasználók és séfek legmagasabb elvárásainak is. A cég mindig tökéletes minőségű eszközöket gyártott, melyeknek fő ismérvei: kiemelkedő tulajdonságaik, használatuk egyszerűsége és biztonsága, egészséges ételek készítésének lehetősége és a termékek tartóssága voltak. A termékek kialakítása egyúttal kiegészítette és fokozta az egészséges és élvezetes főzés élményét. A vállalkozás folyamatosan saját, fejlett és egyedi technológiát, ill. gyártási folyamatot használt annak érdekében, hogy válaszolni tudjon a legnehezebb és legszerteágazóbb kulináris kihívásokra is. Ezáltal vált az egyetlen céggé a világon, mely eltérő technológiát alkalmaz minden egyes termékéhez, függően annak egyedi felhasználási módjától és eljárásától.


FILOZÓFIA ÉS CÉLKITŰZÉS


A felhasználáshoz igazított technológia

A főzéshez, sütéshez használt eszközök ugyanolyan fontosak, mint a főzőtudás, vagy akár a szenvedély. A profi séfek pontosan tudják, hogy egyedi és megfelelő eszközök szükségesek minden főzési és sütési eljáráshoz. Ezért az egyes termékek tervezése mindig a vonatkozó főzési és sütési folyamatok elemzésével kezdődik. A cég mérnökei kompromisszumok nélkül megtervezik az egyedi követelményeknek tökéletesen megfelelő terméket. A cég folyamatos és intenzív konzultációt folytat híres séfekkel, amatőr szakácsokkal és háziasszonyokkal, melynek eredményeképpen sikerült olyan technológiákat, anyagokat kifejleszteni, melyek mindig a tökéletes eredményt adják.


Technológiai fejlesztés

A Demeyere fejlesztési filozófiája egyedülálló technológiák kifejlesztéséhez vezetett. A hatvanas évek végén a cég használt először tiszta alumíniumból készült szendvics talpat az edényeihez. Évekkel ezelőtt a cég kifejlesztette az ún. Silvinox® és Brinox® felületkezelési eljárását, mely még ma is egyedülálló. Jelenleg szintén egyedülálló a világon a cég TriplInduc®-nak nevezett 3-rétegű anyaga, melynek köszönhetően tökéletes lehet az indukciós készüléken történő főzés, sütés. Szintén világújdonságok az Inductoseal®-nek és ControlInduc®-nak nevezett jelenlegi fejlesztések. Tapadásmentes serpenyőinél a cég az egyik legtartósabb, ún. Multiglide® és az ún. Excalibur® anyagot használja.


Design

A kiváló és innovatív technológiák használata mellett a Demeyere rájött, hogy a termékek esztétikus megjelenése is nagyon fontos. Az eszközöknek nem csak hatékonyan kell működniük, hanem a szemnek is tetszetősnek kell lenniük, mind az asztalon, mind a konyhába jól kell mutatniuk. Ennek érdekében a cég folyamatosan együttműködött belga és külföldi, elismert tervezőkkel, designerekkel. Így a cég állandóan friss, szép, stílusos és emellett magas minőségű termékeket gyárt és ad el a vásárlóinak.


INDUKCIÓS FŐZÉS


Felhasznált anyagok

A Demeyere cég, mint az indukciós lapokra szánt termékek előállításának úttörője a hetvenes és a nyolcvanas évek fordulóján fejlesztette ki az ún. TriplInduc® anyagot, melyet az Inductobase®, Inductoseal® és 7-Ply® talpakban használ. Ezen anyag széleskörű tesztek alapján az egyik legjobbnak bizonyult indukciós felhasználáskor. A TriplInduc® egy háromrétegű szendvicsanyag, mely minden hőforráson használható. Kiváló mágneses tulajdonságai miatt indukciós lapon való használatkor 30%-kal nagyobb hatékonyságot biztosít. Kialításának köszönhetően évek alatt sem deformálódik, akármilyen hőforráson is használják.


Egyedi technológiák

Az elmúlt években fejlesztette ki a cég az ún. ControlInduc® ill. ProControl® biztonsági technológiát, mely maximum 250°C-on korlátozza az elérhető hőmérsékletet sütés közben a technológiával kompatibilis indukciós lapokon. Megakadályozza, hogy az étel elégjen, miközben biztosítja hogy elég meleg maradjon a sütéshez a túlmelegedés kockázata nélkül. Emellett használatával elkerülhető, hogy 280 °C felett a tapadásmentes bevonatok is sérüljenek. Ezen felül még energiát is takarít meg, mivel 250 °C felett nem működik az indukciós hatás, ahogy elveszti mágneses képességeit az anyag.


Kompatibilitás és használat

A rendszer kompatibilis minden otthoni indukciós rendszerrel, többek között a Siemens, a Bosch, a Gaggenau, a Miele, az Electrolux és NEFF márkák termékeivel. Ugyan minden márka rendszerén működik, azonban egyes márkánál, csak a "Turbó" vagy "Booster" fokozat alatti utolsó fokozatig. A gyártó ezért azt tanácsolja, hogy a rendszer csak e fokozatok alatt használják, amely amúgy is több mint elegendő a gyors és szakszerű főzéshez. Emellett a termékek használhatóak a professzionális indukciós rendszerekkel is, melyeket a HORECA szektorban használnak. E rendszereken való pontos használat érdekében, kérjük vegyék fel cégünkkel a kapcsolatot. A Demeyere cég elnöke jelenleg az alelnöke és egyik alapítója az ún. Class Induction szervezetnek, mely 1993 óta a vezető minősítő szervezet az indukciós kompatibilitás terén.


30 ÉV GARNCIA


A Demeyere cég termékeit a legszigorúbb minőségi előírásoknak megfelelően gyártja. Normál használat mellett, minimális karbantartással a termékek évekig szolgálják felhasználóikat. A gyár a vásárlás dátumától kezdődően általánosságban 30 év (10 év professzionális felhasználás esetén) garanciát ad bármilyen gyártási hibára. A tapadásmentes bevonattal rendelkező termékekre a garancia 5 év (professzionális felhasználás esetén ezekre a termékekre nem ad garanciát a gyártó). A fenti garancia nem terjed ki bármilyen balesetből, rongálásból és nem megfelelő használatból eredő sérülésre (a túlmelegítés is nem megfelelő használatnak számít). Nem terjed ki továbbá a garancia bármilyen elszíneződésre, lerakódásra. Bármilyen karcolás a rozsdamentes acél felületen akár belül, akár kívül szintén nem számít gyártási hibának. A garancia érvényesítésekor a termék hibája teljes körűen kijavításra kerül a gyártó költségére, melynek a szállítási költség is része. Ha olyan javítás és csere szükséges, melyet a garancia nem fedez, az az aktuális alkatrész árak, óradíjak, szállítási és egyéb költségek alapján kerül elvégzésre. A garancia keretén belül a gyártó csak a termék kijavítására vagy kicserélésre kötelezett, a vásárló is csak ez kérheti.


ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT


  • Távolítson el minden címkét, ill. ragasztót (acetonnal vagy körömlakklemosóval) a termékről. Ha szükséges, mossa el a terméket kímélő mosószert használva, majd bő vízzel öblítse el. Sose használjon fehérítőt, dörzsölő szereket vagy fémszálas tisztítót a Demeyere termékek tisztítása során!
  • Első használat előtt ajánlatos a terméket alacsony hőfokon felmelegíteni pár evőkanál sütőolajat használva (1-2 percig, indukciós lapnál kevesebb ideig). Kerülje az olaj túlmelegítését, semmiképpen se hagyja, hogy az olaj színe megváltozzon vagy füstölni kezdjen! Ha a hőmérsékletét szeretné ellenőrizni, dobjon az edénybe egy kis darab kenyeret, melynek normálisan sülni kell.
  • Majd öntsön ki minden maradékot az edényből vagy serpenyőből és vízzel és mosogató szerrel tisztítsa meg, bő vízzel öblítse ki! Ezután a termékek a szokásos módon használhatja.


Amennyiben többet szeretne megtudni az demeyere gyár termékeiről, kérjük látogass meg a gyártó weboldalát. A baloldali képekre kattintva megtekintheti a gyártó összes sorozatának termékeit, ill. további információkhoz juthat azokról. Erre a linkre kattintva egy összehasonlító táblát tekinthet meg a gyártó összes sorozatáról. Az aktuális árakat letölthető árlistánkban megtalálhatja.